ДОКОСВАМ=ПОБЕЖДАВАМ

Време е да разчистим шкафчетата си с бельо: според проучване*, проведено сред 500 български жени, почти 70% от българките признават, че имат поне един сутиен, който не са носили през последната година. 2 от 3 българки на са проверявали дали размера им не се е променил повече от година.

През октомври салони за бельо Bra Clinic, които предлагат размери в чашки от А до К и се специализират в услугата бра фитинг, чрез благотворителната кампания Докосвам=Побеждавам отново дават на българските жени идеалното оправдание да се отърват от своя стар, зле пасващ сутиен, като го дадат за реЦИЦлиране и по този начин да подкрепят борбата с рака на гърдата.

Какво е реЦИЦлиране?

През целия октомври в салоните на Bra Clinic в Сердика Център и Paradise Center, София, можеш да донесеш и изхвърлиш своя стар неудобен сутиен (зле пасващият сутиен може да навреди, увеличавайки риска от заболявания на гърдите). В замяна ще получиш 10лв. ваучер за отстъпка за закупуването на нов сутиен от Bra Clinic в точен размер, определен след професионална бра фитинг консултация. Всички събрани сутиени ще бъдат предадени за рециклиране. Средствата от изкупуването им ще бъдат предоставени на фондация „ Нана Гладуиш – Една от 8“. Bra Clinic за поредна година популяризира профилактиката срещу рака на гърдата и тази година подкрепя фондация „Една от 8“ в събирането на средства за проекта „ Розов кемпер на Една от 8“. „Подкрепям кампанията „Докосвам=Побеждавам“, организирана от Bra Clinic. Всяка жена освен редовен преглед при специалист може сама периодично да се профилактика като си прави самопреглед и носи сутиен в подходящ размер. Погрешният размер сутиен може да навреди на здравето на гърдите.“, споделя Д-р Илия Полихронов, онколог-хирург в Клиника по „Мамология и реконструктивна хирургия” в Национална онкологична болница.

Още благотворителни идеи

В рамките на кампанията специално обучените от експерт-онколог бра фитинг консултантки информират дамите как да си правят самопреглед. Освен това, през целия октомври в обозначена дарителска кутия в салоните на Bra Clinic всеки може да направи дарение в подкрепа на фондация „ Нана Гладуиш – Една от 8“

Партньори

Докосвам=Побеждавам подкрепят: списание ELLE, списание Harper’s Bazaar, Bulmedia и Agenda media.

Вдъхновение

Изабела Сакутова, основател на Bra Clinic и инициатор на кампанията Докосвам=Побеждавам, споделя: „Като част от бизнеса с бельо, смятаме за своя отговорност да популяризираме сред дамите колко е важно да се грижат за здравето на гърдите си. Освен това, кошът за сутиени е лесен начин да се отървем от нежеланите такива, които всяка от нас има в шкафа си с бельо и така да подкрепим фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ в борбата с рака на гърдата.” Кампанията започва с официално откриване на 28 септември в салон за бельо Bra Clinic, Сердика Център, София. За повече информация - www.braclinic.bg